Petak, 05.03.2021, 05:46Optimizovano za Mozilla Firefox - Možete da skinete ovde                            
 


//batinacinfo.ucoz.com/welcome.gif

batinac.com
 
     GLAVNA STRANA ::  MOJ PROFIL ::  REGISTRUJ SE ::  LOGUJ SE ::  Prijavljeni ste kao: Gost ::  Grupa "Gost" ::  Odjava :: Odjavi se :: Dobrodosli, Gost RSS

  


Batinacki Asfalt


Glavni meni

Zanimljivosti

Prijatelji Sajta

Citati

Vic Dana

Mini-Chat

Anketa
Kako vam se svidja novi Sajt ?
Ukupno odgovora: 309

Vesti Dana

Sve Vesti
Sve Vesti

Srpska Dijaspora
Ministrastvo za Dijasporu
Srpska Dijaspora

Srpska Politika
Srpska Analitika


Prijatelji Sajta

Bogojevic Reisen

Iris BestattungFoto Galerija
Grcka com.
Travel Videos

Podeli
Neue Seite 1

 


Glavna Strana » 2011 » Januar » 25 » Računi u kanti za smeće
02:01
Računi u kanti za smeće
Austrijska firma preuzela komunalne poslove u Ćupriji, građani odbijaju da plate.Prikupljanje potpisa za raskid ugovora sa firmom ”Por Verner i Veber” ĆUPRIJA - Građani Ćuprije nezadovoljni su novim računima za iznošenje smeća koji su im na kućne adrese stigli ovih dana.

U odnosu na stare, novi računi uvećani su sto odsto, a u nekim slučajevima i više.

Podivljale” račune dostavilo im je preduzeće ”Por Verner i Veber” koje je sa opštinom 1. jula sklopilo ugovor o preuzimanju komunalnih poslova sa gradskih ulica i ćuprijskih domaćinstava. Ogorčeni građani odbijaju da prihvate račune ”zdravo za gotovo” i novi cenovnik austrijskog vlasnika Hansa Grubera, vlasnika preduzeća, jer, kako kažu, ovo preduzeće nije sa njima sklopilo pojedinačne ugovore, što, kako tvrde, nije po slovu zakona.

U toku je prikupljanje peticije, kojom se zahteva od lokalne samouprave da otkaže ugovor o saradnji sa ”Por Verner Veberom” i vrati stare cene, ili bar natera austrijskog partnera da sa njima sklopi pojedinačne ugovore.

Sa druge strane, direktor austrijske firme za Ćupriju, Momčilo Savić, tvrdi da građani nisu u pravu, odnosno, nisu upoznati sa stavkama iz ugovora. Prema njegovim rečima, KJP ”Usluga”, koje je koliko do petka radilo na odnošenju smeća, nalazilo se u alarmantnoj finansijskoj situaciji sa dotrajalim voznim parkom. Komunalci nisu primali zarade, što je rezultiralo čestim višednevnim štrajkovima i gomilanjem smeća na ulicama.

(NE)REALNA CENA

U NOVU ekonomsku cenu, koja umesto 348 dirara po metru kvadratnom, iznosi 702 dinara, pored odvoženja smeća, uračunati su deponovanje i reciklaža, što do sada nije bio slučaj. A, da je cena opravdana, dakazao je stepen naplate iz domaćinstava za jul od 53 procenta, što je u odnosu na ”staru” cenu značajan napredak - tvrdi Savić.

Jedan od najvažnijih razloga za sklapanje ugovora između opštine i ”Por Verner Vebera” bila je teška materijalna situacija u ”Usluzi”, koja je pretila da skoro potpuno obustavi rad komunalaca. Cene koje građani traže da se vrate, upravo su i dovele do toga da ”Usluga” doživi kolaps, jer struktura cene nije podmirivala ni osnovne materijalne troškove.

Slab opštinski budžet, ruiniran vozni park, isplate zarada, kao novi zakon o obavljanju komunalnih delatnosti, koji nije dozvoljavao da radimo, jer gradska deponija nije ispunjavala zakonske norme, glavni su razlozi što je lokalna samouprava potražila strateškog partnera - kaže Savić.

Ulaganje u novu deponiju koje iznosi od četiri do sedam miliona evra, nabavka 1.160 novih kontejnera koji se postavljaju u gradu i ćuprijskim selima, obnovljen i remontovan vozni park, sa dva nova velika kamiona-smećara, kao i redovne plate, samo su neki od razloga za nove cene koja je i pre ”Vebera” trebalo da bude istaknuta.

Link Izvor

Pozivi/Views: 660 | Ubaceno od: Admin | Rejting: 5.0/1
Ukupno Komentara: 0
s="Normal" id="dnn_ctr399_HtmlModule_HtmlHolder0" style="color: rgb(220, 220, 220);">
Ime *:
E-mail Adresa:

Smileys
Aboniraj: 1
Ubaci Sigurnosni-kod *:
 << Klikni ovde - (Promeni izgled Koda)..


Da bi ste ucestvovali u diskusijama postojecih tema nije potrebna registracija, dovoljno je lepo ponasanje... Hvala!


 
Loguj se

Dnevna Poseta


Fotoalbum


Batinac na Mapi
Batinac na Mapi
Batinac na Mapi


Crkva Batinac
Neue Seite 1
Crkva Batinac

Konverter valuta
Konvertor Valuta
Kursna Lista

Facebook Batinac
Selo Batinac
Crkva Batinac

Radio Dak

Radio Dak


Selo Vlaska
Selo Vlaska

Partneri
Foto Milan
Vila Sah
Kalendar rs.


Linkovi

Koznazna.com

Pomoravac info.
Autentik net.


CH Pretraživač
Google Pretrazivac
You Tube

Search ch.
Ricardo ch.
Auto Skout 24

Blick ch.
20 Minuten ch.


Statistika

Online na Mreži: 1
Gost: 1
Korisnik: 0

Ukupna Poseta


Add This

Bookmark and ShareCopyright 2021 by batinac.com  Hosting vom uCoz