Ponedeljak, 01.03.2021, 17:15Optimizovano za Mozilla Firefox - Možete da skinete ovde                            
 


//batinacinfo.ucoz.com/welcome.gif

batinac.com
 
     GLAVNA STRANA ::  MOJ PROFIL ::  REGISTRUJ SE ::  LOGUJ SE ::  Prijavljeni ste kao: Gost ::  Grupa "Gost" ::  Odjava :: Odjavi se :: Dobrodosli, Gost RSS

  


Batinacki Asfalt


Glavni meni

Zanimljivosti

Prijatelji Sajta

Citati

Vic Dana

Mini-Chat

Anketa
Kako vam se svidja novi Sajt ?
Ukupno odgovora: 309

Vesti Dana

Sve Vesti
Sve Vesti

Srpska Dijaspora
Ministrastvo za Dijasporu
Srpska Dijaspora

Srpska Politika
Srpska Analitika


Prijatelji Sajta

Bogojevic Reisen

Iris BestattungFoto Galerija
Grcka com.
Travel Videos

Podeli
Neue Seite 1

 


Glavna Strana » 2010 » Avgust » 10 » Lekari pljačkaju gastarbajtere
00:46
Lekari pljačkaju gastarbajtere
Izvor: Srpska Dijaspora
Korupcija u srpskom zdravstvu pogađa i naše koji rade u inostranstvu. Ništa bolje ni u Nemačkoj


Nije nikakva tajna da srpsko zdravstvo odavno boluje od korupcije, ali su tom pojavom naviše ipak pogođeni naši ljudi koji žive i rade u inostranstvu, smatra čitalac "Evropskih novosti" Aca Manojlović iz Štutgarta. Poučen vlastitim iskustvom on dobronamerno savetuje svoje zemljake da nipošto ne govore doktorima odakle su došli, ako u zavičaju budu nekim slučajem primorani da zatraže lekarsku pomoć za sebe ili člana porodice. Jer im u tom slučaju ne gine neugodnost i neplanirani trošak, jer će doktor sigurno gledati kako da mu uzme koji teško stečeni evro.

I naš zemljak M. S. (puno ime poznato redakciji) ima slična iskustva. Kaže da je njegova vremešna majka, kojoj je pre više godina u Štutgartu ugrađen veštački kuk, nedavno bila prisiljena da u Srbiji zatraži pomoć lekara. Ustanovljeno je da je na desnom kuku potrebna hirurška intervencija, pa je po preporuci lekara iz Subotice M. S. kontaktirao s hirurgom na Ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu.

- Bez prevelikog ustezanja, poznati lekar je zatražio da platimo ukupno 3.000 evra, od čega je polovina navodno za uvozni implantat, a ostatak za „druge usluge", ne navodeći koje - priča naš sagovornik M. S. Mislio sam da će operacija biti obavljena u nekoj privatnoj klinici, ali je lekar „kao iz topa" rekao da će sve biti rađeno na Banjici! To znači da će lekar koristeći sve bolničke usluge koje plaća narod, samo za prijem i operaciju koju će platiti socijalno kasirati najmanje 1.500 evra!

Čuli smo i nastavak ove sigurno ne usamljene priče. Pošto nisu imali drugog izbora, prihvatili su ovu „ponudu" i platili 2.000 evra, kako sedamdesetdvogodišnja majka ne bi čekala na operaciju godinu dana.

- Poslušavši savet nekih prijatelja, posle operacije ostatak od 1.000 evra nismo dali, nego smo lekaru platili samo 500 evra. Da stvar bude gora, u međuvremenu smo čuli da taj lekar nije specijalista za kukove, ali da se i tog posla prihvati kada se pojavi prava „mušterija"!

Korupcija u zdravstvu nije samo boljka našeg zdravstva. Već decenijama veoma je prisutna i u Nemačkoj. Poznati autor koji se bavi ovom problematikom dr Hans Vajs, saradnik mnogih poznatih novina i autor više stručnih knjiga, je u dopunjenom izdanju njegove knjige sa bezbroj dokaza ukazao na korupcionarsku vezu farmaceutske industrije i lekara. Proizvođači lekova plaćaju lekare da prepisuju često potpuno beskorisne, preskupe preparate od kojih mnogi mogu da budu štetni.

- Time se bave sve poznate svetske firme - rekao nam je u nedavnom razgovoru povodom promocije njegove knjige autor Vajs. Već se vode istrage protiv njihovih zastupnika u Sloveniji i Hrvatskoj, a sada vidimo da su neke firme preko svojih predstavništava u Beogradu počele da metodu podmićivanja primenjuju i na srpskom tržištu.

STRANKE

PRAVA uteha za siromašni zdravstveni fond i srpske pacijente koji moraju da „podmazuju" lekare bi bilo, kaže naš čitalac Bora Živadinović, iz Ludvigsburga, da neki energičniji ministar zdravlja „čeličnom metlom" počisti zdravstveni sistem u Srbiji. On ujedno predlaže da se u novinskim tekstovima o korupciji obavezno navede i kojoj partiji pripadaju počinioci, kako bi narod znao ko ih potkrada na ovaj način.
Pozivi/Views: 578 | Ubaceno od: Admin | Rejting: 0.0/0
Ukupno Komentara: 0
s="Normal" id="dnn_ctr399_HtmlModule_HtmlHolder0" style="color: rgb(220, 220, 220);">
Ime *:
E-mail Adresa:

Smileys
Aboniraj: 1
Ubaci Sigurnosni-kod *:
 << Klikni ovde - (Promeni izgled Koda)..


Da bi ste ucestvovali u diskusijama postojecih tema nije potrebna registracija, dovoljno je lepo ponasanje... Hvala!


 
Loguj se

Dnevna Poseta


Fotoalbum


Batinac na Mapi
Batinac na Mapi
Batinac na Mapi


Crkva Batinac
Neue Seite 1
Crkva Batinac

Konverter valuta
Konvertor Valuta
Kursna Lista

Facebook Batinac
Selo Batinac
Crkva Batinac

Radio Dak

Radio Dak


Selo Vlaska
Selo Vlaska

Partneri
Foto Milan
Vila Sah
Kalendar rs.


Linkovi

Koznazna.com

Pomoravac info.
Autentik net.


CH Pretraživač
Google Pretrazivac
You Tube

Search ch.
Ricardo ch.
Auto Skout 24

Blick ch.
20 Minuten ch.


Statistika

Online na Mreži: 1
Gost: 1
Korisnik: 0

Ukupna Poseta


Add This

Bookmark and ShareCopyright 2021 by batinac.com  Hosting vom uCoz